Recensies De Samenkomst 2017-11-30T15:41:49+00:00

Recensies De Samenkomst

“Monumentale debuutroman van Weijenberg die heel knap de verschillende verhaallijnen met elkaar verweeft om uit te komen op een heel intelligente, erudiete en fantastische thriller.”

– Biblion –

“De auteur heeft een goede schrijfstijl, weet interessante karakters neer te zetten, is zeer creatief in zijn taalgebruik en schuwt de humor niet.”

– Crimezone –

“De roman begint met enkele overrompelende openingsscènes waarin we heen en weer schakelen van 1982 naar ‘vele jaren later’ en van Noord-Ierland en de IRA naar de fictieve Nederlandse gemeente Waalstad. Ook belanden we in het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag. Er dreigt niets minder dan een oorlog op ons grondgebied. Het knappe is dat het verhaal toch soepel te volgen blijft. Deze roman zou ook meer sterren gekregen hebben – want Weijenberg kan echt schrijven en het boek ís spannend – als het bovennatuurlijke er niet zo’n voorname rol in had gespeeld. Maar voor wie zich hier niet door laat afschrikken zeker een aanrader.”

– Vrij Nederland –

“De Samenkomst van Weijenberg is een meeslepende ‘pageturner’, afwisselend spannend, fantastisch, humoristisch en ijzingwekkend. Origineel en dwars door alle genres heen.”

– Juryrapport Gouden Strop –

“De schrijver heeft zijn roman knap in elkaar gestoken. Als een soort tijdmachine flitst hij de lezer door de eeuwen heen en verbindt hij de politieke problemen van deze tijd met die van het verleden. Daaroverheen giet hij onbevangen een mystiek sausje dat zijn boek doet zwalken tussen een bizar sprookje en een keiharde misdaadroman. Weijenberg is een knap schrijver maar de manier waarop hij de realistische beschrijving van het heden laat samen gaan met een mystiek verleden blijft toch wringen. Maar de weergaloze humor van de schrijver maakt veel goed.”

– Brabants Dagblad –